Heemkundekring "Des Graven Moer"
Historie van 's Gravenmoer
Geografie
Omroeper
Over de vereniging
Historische foto's
Foto's excursie waterbus 17-10-2015
Foto's lezing Sander Sanders
Foto's bezoek Elzenweide 2011
Foto's excursie watersnoodmuseum 2011
Foto's rondleiding Lisboa 2013
Foto's rondleiding tomatenkwekerij Chantrel 2014
Foto's eindejaarsbijeenkomst 2014

Historische foto's

Hier vindt u foto's uit de oude doos.

Foto's excursie waterbus 17-10-2015
Foto's lezing Sander Sanders
Foto's bezoek Elzenweide 2011

’s Gravenmoer wordt uitgebreid met de wijk Elzenweide. Het wordt gebouwd op een markante plek in ’s Gravenmoer: het voormalige Cebeco-terrein, gelegen tussen de Havenkade/Bieselaar en het natuurgebied’t Bieslant. De totstandkoming van dit plan heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Onder leiding van wethouder Joop Velthoven, Slagenland Wonen en Dura Vermeer, heeft de heemkundekring op 15 juni 2011 een bezoek gebracht aan Elzenweide. Hier zijn enkele foto's van deze excursie terug te zien.

Foto's excursie watersnoodmuseum 2011 Op 24 september 2011 vond de jaarlijkse excursie plaats. Deze keer werd er een bezoek gebracht aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk in Zeeland. De gevolgen van watersnood blijven helaas in de hele wereld een actueel thema. Denk aan recente rampen als tsunami’s, overstromingen in India en Pakistan en enkele jaren geleden de ramp in New Orleans. Ons land heeft ook eeuwenlang moeten vechten tegen de gevaren van het water. Het Watersnoodmuseum nam ons mee terug naar 1 februari 1953, toen Zeeland maar ook delen van onze eigen provincie, geteisterd werden door het water met alle desastreuze gevolgen van dien.  Hier een een aantal foto's van deze gezellige dag.
Foto's rondleiding Lisboa 2013
Foto's rondleiding tomatenkwekerij Chantrel 2014