Nieuws

 

Brabants dialectenfestival
Van vrijdag 7 t/m zondag 9 juni wordt in Lieshout weer het Brabantse dialectenfestival georganiseerd. Lees hier meer informatie over dit festival.

 

Bezoek minister De Jonge aan ’s Gravenmoer
11 maart 2023

 

Op zaterdag 11 maart 2023 was minister De Jonge om 14.00 uur op uitnodiging van het  CDA Dongen aanwezig in ’s Gravenmoer. De aankomst concentreerde zich bij het oorlogsmonument in het centrum van het dorp.
Een grote groep belangstellenden wachtte hem op. Ook waren CDA gedeputeerde Erik Ronnes, wethouders Ankie de Hoon en Kees de Jong van het CDA Dongen aanwezig om hem te verwelkomen, naast Stijn Sips,  Noah Brok en Chris de Boer van het CDA. Ook twee bestuurders van de heemkundekring waren aanwezig: de voorzitter en de secretaris. Daarnaast was er een grote groep belangstellenden, ook van CDA huize. Lopend en flyerend verplaatste de groep zich richting de bouwlocatie via de Havenkade achter de Waspikseweg. Naast de minister, de gedeputeerde en de wethouder sprak de voorzitter van de heemkundekring de aanwezigen toe. Hij beaamde dat de heemkundekring sterk voorstander is van de nieuwbouwwijk. Vooral de jeugd moet een kans krijgen voor de aankoop van een huis in ons dorp. Dat komt de leefbaarheid ten goede, aldus de voorzitter.

Bekijk hier de foto's van het bezoek aan 's Gravenmoer.